LES ADMINISTRACIONS LOCALS IMPULSEN EL CREIXEMENT DE LES EMPRESES

Molts ajuntaments catalans estan incorporant en els darrers anys diverses fórmules per ajudar a les empreses del seu municipi a créixer i poder competir millor en un entorn econòmic que no és gens fàcil. Bé sigui a través de cursos de formació en col·laboració amb escoles empresarials o bé exercint de pont entre les empreses del municipi i altres administracions o entitats empresarials, el cas és facilitar la feina a les noves empreses i donar-los un plus de formació que els hi permeti ser més competitives.

.

Iniciatives municipals arreu del territori

Una de les fórmules que trien els ajuntaments per ajudar les empreses del seu municipi és la d’oferir formació a empreses amb expectatives clares de creixement. Ho fan per exemple, els ajuntaments  del Baix Llobregat mitjançant el Consell Comarcal i el Programa d’Empreses d’Alt Creixement, orientat a persones amb capacitat de decisió dins la seva empresa. De les 44 firmes que es van presentar a la convocatòria se n’han acabat seleccionant 23, que rebran una Formació Específica d’Alt Creixement de la mà d’experts en múltiples matèries. També tindran la possibilitat d’accedir a Tutories i Acompanyament per part d’experts i tècnics i Mentoring per part d’empresaris i empresàries de reconegut prestigi. Un cas semblant és el de l’Ajuntament d’Olot, que va signar un conveni amb ESADE per tal d’impartir un curs per alts directius a la ciutat.

.

Altres projectes on l’Ajuntament fa de mitjancer

Una altra modalitat que es fomenta des de les àrees de Promoció Econòmica dels ajuntaments és la col·laboració amb altres administracions o entitats econòmiques que impulsen programes de formació i suport a empreses amb un alt potencial de creixement. El coneixement de la realitat empresarial municipal fa que des dels ajuntaments es pugui col·laborar activament en l’anàlisi i selecció de les empreses més qualificades per participar ens aquests programes.

Un clar exemple d’aquesta modalitat és el projecte Accelera el creixement, impulsat per Pimec i la Diputació de Barcelona. L’objectiu és donar suport a 50 pimes de la demarcació perquè puguin créixer amb èxit i millorar la seva competitivitat. Aquesta és ja la segona edició i en el procés de selecció hi participen  gairebé una quarantena d’ajuntaments. Un dels ajuntaments que ha participat en les dues edicions és el de Vilafranca del Penedès. El tècnic del Servei de Promoció Econòmica d’aquest ajuntament, Sergi Barjola, explica que la seva feina és “fer difusió d’aquest nou servei per les empreses, participar en la seva captació i fer-ne el seguiment posterior”. En aquesta segona edició ha augmentat el nombre d’empreses candidates a entrar en el projecte, un total de 68 per a 50 places. “Aquest increment de les inscripcions i l’experiència de l’edició anterior fa que valorem molt positivament aquest projecte”, conclou Barjola.

Dins d’aquesta mateixa modalitat d’exercir de mitjancers amb les empreses, hi ha Start-up Catalonia, Xarxa d’acceleradores, un programa de suport al creixement de les noves empreses catalanes. Aquí, els ajuntaments fan idèntic paper d’informar les empreses del seu municipi i col·laborar en l’anàlisi i selecció de possibles candidates. Aquest programa va dirigit a empreses joves (amb menys de cinc anys de vida), amb un producte o servei innovador i que tinguin visió internacional. S’ofereix a les empreses participants 72 hores d’assessorament i seguiment per part d’un tutor amb experiència en la creació i creixement d’empreses.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: