“AUGMENTA” LA PROMOCIÓ TURÍSTICA

Realitat Augmentada Ajuntament Impulsa

La realitat augmentada, és sens dubte una tecnologia emergent ideal per la promoció econòmica i turística d’un municipi. Permet enriquir l’entorn real amb informació virtual. Amb aquesta tecnologia, la persona potencia els seus sentits i percepcions mitjançant la fusió d’informació real i digital en temps real. Informació que pot ser visualitzada a través de qualsevol pantalla (mòbil, iPad, ordinador…). És per tant, una eina fabulosa per promoure el turisme i l’activitat econòmica d’un territori. Permet fer arribar l’Oficina de Turisme al carrer i de forma directa a qualsevol persona que disposi de telèfons intel·ligents.

.

Alguns municipis ja han incorporat aquesta eina en el seu portfoli de serveis:

CAMBRILS: És un municipi que ha vist el potencial d’utilitzar la realitat augmentada amb finalitats turístiques. A la proposta de Cambrils, el concepte de realitat augmentada, mitjançant l’aplicació gratuïta Layar, consisteix en afegir contingut virtual interactiu a una publicació en paper, en aquest cas, a les guies informatives que es poden trobar al Patronat. Amb aquesta nova eina telemàtica, l’Ajuntament i el Patronat volen millorar la informació turística i esdevenir un referent de la Costa Daurada utilitzant eines 2.0.

De moment aquets nou sistema de realitat augmentada està disponible per a la guia de restaurants, permetent veure imatges i vídeos, consultar receptes, enviar correus o trucar als restaurants i compartit la informació a les xarxes socials. Però l’objectiu del consistori és que totes les publicacions promocionals -oci, allotjaments, rutes culturals- disposin d’aquest nou sistema durant el 2013.

RIBES DE FRESER: En aquest cas La Fundació Televall ha creat el projecte “Memòria gràfica ribetana” que permet visualitzar amb un dispositiu mòbil fotografies antigues localitzades en els llocs on van ser fetes. http://punttic.cat/Memoria_grafica_ribetana

RIPOLL: La mateixa Fundació Televall ha creat una aplicació que permet descobrir imatges i sons relacionats amb el Ripoll del passat. En aquest cas per exemple si l’usuari enfoca el Monestir de Ripoll amb el seu telèfon pot saber quan es va construir, l’estil arquitectònic, els elements més destacats… http://www.naciodigital.cat/elripolles/noticia/17487/televall/porta/realitat/augmentada/fira/hores

SANT FELIU DE LLOBREGAT: Mitjançant la Realitat Augmentada permetrà visualitzar els punts de la ruta modernista del municipi.

VILADECANS: Aquest municipi ha aplicat aquesta tecnologia per accedir a la informació sobre els escenaris de la Festa Major. Permet veure on es troben, quina activitat s’està fent en aquell moment i quines altres li seguiran i també mostra com arribar d’un lloc a un altre.

GIRONA: La ciutat disposa de diferents aplicacions de realitat augmentada, entre elles una que mostra els punts de Girona on anar descobrint llegendes, o informació referent als espais Girona Temps de Flors. http://bcds.udg.edu/eflors/
.
.

I perquè no de forma mancomunada…

Aquesta és la fórmula que han fet servir 24 municipis de la comarca de la Serranía de Ronda, a la província de Màlaga, que compten amb un gran Patrimoni cultural i des d’ara amb una nova eina de realitat augmentada i de geolocalització per la promoció turística. És la primera que es dissenya a Espanya pel conjunt d’una província.

La iniciativa ha estat impulsada  per la Diputació de Màlaga i ofereix informació interactiva, vídeo, audioguies, rutes, mapes i contactes que millora l’experiència del turista. També està integrada amb les xarxes socials Facebook y Twitter perquè els usuaris puguin compartir arreu del món els atractius turístics de la zona. Aquesta utilitat té més de 1000 punts d’interès referenciats que estan dividits en set categories i un centenar de tipologies diferents. Les categories són Cultura, Hotels i Restaurants, Naturalesa, Turisme i Oci, Estacions de Servei, Caixer Automàtics i Ajuntaments.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: