L’EDUCACIÓ DEL FUTUR NECESSITA BANDA AMPLA

L' educació del futur necessita banda ampla

Les xarxes de banda ampla del segle XXI, suposaran una notable millora per l’usuari, pel que fa a l’accés a veu (VoIP), vídeo, dades en qualsevol lloc i jocs on-line amb qualitat, salvant així la bretxa digital. Són absolutament fonamentals per garantir una bona educació i de nivell.

Perquè necessitem banda ample en l’educació?

Les xarxes educatives modernes ajuden els estudiants a superar qualsevol barrera que els impedeixi desenvolupar el  seu veritable potencial. Aquestes xarxes, els donen accés a una comunitat més gran, els permeten inscriure’s en cursos especialitzats que no estan disponibles localment, i els ajuden a personalitzar l’experiència educativa d’acord amb les seves capacitats individuals. Tot això mentre milloren l’efectivitat tant dels mestres com dels administratius.

Aquestes xarxes permeten utilitzar el contingut digital i els recursos remots, disminuir els costos de comunicació, col·laborar amb altres escoles per desenvolupar materials dels cursos, protegir els recursos d’estudiants i escoles, millorar les comunicacions de pares i alumnes i complir amb les iniciatives d’inclusió digital.

La mateixa directora general de la UNESCO, Irina Bokova, afirmava: “Les noves tecnologies i la connexió de banda ampla a Internet ofereixen oportunitats formidables per ampliar l’accés a l’educació. Aquests instruments proporcionen noves oportunitats d’aprenentatge. Afegeixen una nova dimensió a la manera com executem els programes d’alfabetització, capacitem als docents, gestionem les escoles i compartim el coneixement “.

I, quines són les previsions d’Espanya?

El pla del Govern preveu que el 98% del territori espanyol tingui accés a la banda ample a la velocitat mínima de 30 megues abans de l’ 1 de Gener del 2020. Pel 2015 països com Finlàndia preveuen tenir garantida la velocitat mínima de 100 megues. La mateixa velocitat que preveu garantir per la mateixa data el govern anglès com a mínim al 66% de la població. Ja no parlem d’on arribaran països com Corea del Sud , Hong Kong o Japó, que són els que més ràpid naveguen a nivell mundial.


Cassos reals

L’empresa Micro Br ens fa facilitat unes dades excepcionals per escriure aquest blog.  Una de les seves empreses que ofereix connectivitat 100% privada, Alvarion, ens ha explicat alguns cassos reals molt interessants:


Krosno, Polònia

Educació, seguretat pública, hot spots, serveis públics

La ciutat de Krosno volia proporcionar banda ampla a les escoles de la ciutat com a part de
una iniciativa d’educació electrònica. Com l’operadora principal només podia subministrar
serveis ADSL, la municipalitat va decidir construir la seva pròpia xarxa. A causa de limitacions pressupostàries i reglaments estrictes que prohibeixen cavar i obrir rases al centre històric de la ciutat, la municipalitat seleccionar una xarxa de banda ampla sense fils d’Alvarion. Desprès de desplegar serveis de banda ampla en 13 escoles, els funcionaris municipals van poder apreciar la gran flexibilitat de la xarxa i el suport que aporta a la qualitat de servei (QoS). Ràpidament van començar a utilitzar-la per una nova solució de videovigilància que incloïa una càmera nòmada subjecta a un vehicle policial. Posteriorment, la xarxa va ser ampliada per oferir hot spots, proporcionar serveis VoIP i transmetre dades SCADA des de la companyia de serveis públics local.


Dundee, Escòcia

Accés a Internet per a estudiants i empleats municipals

L’ajuntament de la quarta ciutat més gran d’Escòcia necessitava proporcionar banda ampla de
2 Mbps a 41 escoles primàries i 10 secundàries. També desitjaven subministrar banda ampla a altres edificis i agències governamentals per poder servir millor als seus 140.000 habitants.
Ja que les línies arrendades no eren suficients i noves línies serien molt costoses, l’ajuntament
va triar una solució de banda ampla sense fils d’Alvarion. Es van instal·lar estacions base en 11
edificis de l’ajuntament per proporcionar banda ampla a 81 biblioteques, centres esportius i oficines governamentals. A més, es van crear sis enllaços punt a punt per subministrar capacitat addicional a les escoles més de reduir els costos de la xarxa en un 50%. La xarxa està sent ampliada gradual i regularment, reemplaçant les línies arrendades a mesura que els contractes vencen. L’ajuntament també està considerant afegir altres aplicacions com ara videovigilància i gestió de trànsit.

Birmingham, Regne Unit
Educació electrònica, bretxa digital, seguretat pública

El 2006, una enquesta governamental va identificar al barri d’Aston com una zona de gran “bretxa digital “ja que només un 15% de les llars tenia ordinador. Això dificultava el potencial acadèmic dels nens i afectava severament les perspectives de treball dels adults. El projecte de TI Aston Pride (orgull de Aston) es va posar en marxa per iniciar els residents en l’ús de tecnologia innovadora i millorar les seves aptituds. Per construir la seva xarxa d’alta velocitat, l’ajuntament de la ciutat de Birmingham seleccionar la tecnologia de banda ampla sense fils d’Alvarion, ja que evitava el procés costós i prolongat de tendir una infraestructura cablejada. La xarxa proporciona banda ampla a 2.500 llars i 11 escoles. Encara que inicialment es va finançar amb una subvenció, el programa es s’autofinança des de 2011 mitjançant subscripcions mensuals de baix cost. La xarxa de banda ampla sense fils també va ser aprofitada per instal·lar videovigilància i per connexió amb el sistema de trànsit intel·ligent de la zona.

Un plantejament del què vindrà, i pel qual hem d’apostar per la banda ampla

L’educació necessita una revolució i no es pot fer sense banda ampla. Els joves d’avui no tenen res a veure amb els adults, per tant no els podem ensenyar de la mateixa manera, i la tecnologia, les xarxes socials o els mateixos videojocs tindran un paper important.

Per acabar aquest post, volem compartir amb vosaltres un reportatge de “Redes”, on Eduard Punset entrevista a Marc Prensky, un expert en l’educació del futur… perquè ens faci pensar, si més no, si realment és important o no disposar de banda ampla per afrontar l’educació del futur.

redes

http://www.youtube.com/watch?v=krlvWo2e9w8

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: