RENOVANT AMB SOSTENIBILITAT LES BUTAQUES DEL MERCAT DE LES FLORS

El Mercat de les Flors de Barcelona ha pres una decisió conscient i sostenible pel seu manteniment: reentapissar les butaques de la Sala Maria Aurèlia Capmany, la seva joia més versàtil amb capacitat per a 436 persones. Aquesta iniciativa no només és una opció més econòmica sinó també respectuosa amb el medi ambient.

Les conseqüències de l’ús intensiu de la sala, especialment en zones crítiques com les primeres files i les butaques centrals, es manifestaven en tapisseries desgastades, descosides i recolza braços trencats.

Per abordar aquest problema, s’ha optat per un procés de reentapissat que no només restaura l’aparença de les butaques, sinó que també assegura una segona llarga vida amb una nova tapisseria de composició 100% polièster ignífug i altament resistent.

A més, incorporant una barrera de foc entre la tapisseria i l’escuma.

La numeració de les butaques es un brodat a la mateixa tapisseria. Així doncs, a les butaques reentapissades se’ls ha brodat el número de la mateixa mida i color que el de les originals.

Aquest manteniment no només ha millorat l’estètica de la sala, sinó que també ha estat realitzat de manera estratègica, aprofitant els dies d’inactivitat de la sala per minimitzar les molèsties. El resultat final és una sala que, en reobrir les seves portes, sembla haver estrenat de nou.

Amb aquesta iniciativa, el Mercat de les Flors no només fa una aposta pel manteniment eficient sinó que també abraça els principis de reentapissar, reaprofitar i reciclar. A més, cal destacar la generació de mà d’obra de proximitat, contribuint a la comunitat local.

El treball d’equip entre la Direcció del Mercat de les Flors i BEST-FORM BCN, SL han sigut els artífexs d’aquesta renovació mig artesana, mig industrialitzada, molt a mida i amb una tapisseria que compleix estàndards exigents de seguretat i durabilitat.

Renovar, reaprofitar i reciclar no només és una opció, sinó una oportunitat per preservar la història d’un espai mentre es contribueix al desenvolupament sostenible.

Autor:
Josep Mª Miserachs

Per a més informació o per contactar amb BEST-FORM BCN, SL

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.