QUANT COSTA MANTENIR UN EQUIP D’IMPRESSIÓ VELL? (Part 1)

Encara que pensis que mantenir la teva impressora vella en funcionament és una mida d’estalvi intel·ligent, això pot resultar contraproduent.  Els diners que estalvies en la compra d’un nou equip, poden perdre’s en costos dels que potser no n’ets conscient.

Moltes empreses substitueixen les seves impressores cada quatre o sis anys. Algunes fins i tot les mantenen durant vuit o deu anys o fins i tot durant més temps. Això és possible gràcies a una combinació de qualitat de fabricació robusta, tecnologia consolidada i components reemplaçables que garanteixen que una bona impressora duri més que un ordinador portàtil o un PC.

Però en realitat, mantenir les velles impressores en funcionament pot resultar contraproduent degut a costos dels quals potser no ets conscient.

Avui repassem amb HP les despeses d’allargar la vida útil d’un equip d’impressió.

 

Costos d’impressió

La tecnologia ha evolucionat en els últims deu anys, tant pel que va als motors com en els consumibles que es fan servir. Per exemple, les actuals impressores HP LaserJet amb cartutxos de tòner amb tecnologia JetIntelligence, produeixen més pàgines gràcies al tòner ColorSphere que necessita menys energia per escalfar el fusor i començar la impressió. La diferència de preu per pàgina entre una impressora puntera de fa sis anys i una impressora HP LaserJet Pro o Enterprise moderna, és d’un 30%. Això suposa una diferència substancial.

Això pel que fa a la tecnologia làser. Si esculls una impressora PageWide de categoria empresarial estaríem parlant d’un diferencial del 50%.

 

Costos energètics

Les noves impressores estalvien encara més que els equips d’ara fa sis o deu anys. Les impressores de categoria empresarial de gran volum que consumien 1 kW fa sis anys, ara només gasten 500 o 600 W o fins i tot menys.

Per altra banda, els canvis en la tecnologia i en com es gestiona l’energia, han fet disminuir dràsticament el consum en mode espera o inactiu. Segons xifres del programa US Energy Star, algunes impressores làser populars al 2011 haurien arribat a consumir més de 5Kw/h d’energia per setmana. Una LaserJet actual podria reduir a la xifra a menys de 2 kW/h i una PageWide Enterprise, a menys de 1,3 kW/h. Les quantitats poden semblar-te insignificants en cas d’una sola impressora, però si ho multipliques per 50 setmanes a l’any en tota la flota de dispositius de la teva empresa, l’estalvi potencial és significatiu.
Costos de manteniment

Com més n’allarguis l’ús, més atent hauràs d’estar a fi de mantenir-la en funcionament i més components s’hauran de substituir, components que cada vegada seran més cars i difícils de trobar. En algun moment t’hauràs d’enfrontar al problema d’haver de reparar-la per no parlar de la possible despesa addicional per la interrupció. A més, els nous dissenys d’impressores tenen motors racionalitzats amb menys parts mòbils i components intel·ligents que detecten el desgast i permeten un manteniment més proactiu en el que els components se substitueixen abans de fer-se malbé, reduint notablement el temps d’inactivitat.
Temps i oportunitats perdudes 

Intenta calcular quantes hores de feina passen els teus treballadors davant de la impressora esperant. Creus que val la pena continuar utilitzant impressores làser de 25ppm amb sis anys d’antiguitat que en realitat treballen a 15ppm en lloc de fer-ho amb un equip nou que generi 40, 50 o fins i tot 70ppm? Podries reduir el temps perdut a la meitat i potencialment també les hores de treball. A més, amb més velocitat d’impressió pots compactar el parc d’impressió i acumular més estalvi.

Font: Reprogir (Elisabet B.)

Per a més informació o consultes

boto vermell5

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: