RESTAURACIÓ I REHABILITACIÓ DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

Estucs Casadevall

La rehabilitació d’edificis emblemàtics és una despesa que molts ens públics han d’assumir. La recuperació i manteniment d’edificis antics requereix tècniques de treball molt precises i especialitzades per mantenir l’estructura i garantir-ne la durabilitat.
.
Per això, és important comptar amb una empresa especialitzada en restauració del patrimoni arquitectònic com Estucs Casadevall per realitzar aquestes tasques de manteniment.
.
La conservació d’un edifici emblemàtic de la ciutat pot anar des de la restauració de la façana, la part més visible, fins a la conservació d’obres d’art o escultures. La feina del restaurador inclou els estucs tradicionals, esgrafiats, relleus, revestiments, planxats al foc, recuperacions i restauracions de pintures o pedres entre d’altres. El restaurador  sempre busca utilitzar procediments no invasius per realitzar una rehabilitació respectuosa amb l’edifici en qüestió i no modificar-ne les característiques.
.
La feina de restauració i rehabilitació d’edificis és una tasca molt artesana, ja siguin emblemàtics, històrics o antics. Cal realitzar un treball precís per garantir la qualitat i durabilitat dels acabats.
.
De fet, els restauradors no sempre poden recuperar elements totalment desapareguts. Abans de començar una obra de restauració s’analitza l’edifici i els treballs a realitzar-hi i si els elements són repetitius o amb sanefes la recuperació és més fàcil que treballar sobre un paper en blanc.
.

Procediment
.
A l’hora de rehabilitar un edifici és molt important saber quines millores o actuacions són necessàries i deixar-se aconsellar pels millors experts.
.
Per això, un conjunt de professionals (ceramistes, escultors, vidriers, geòlegs o estucadors) elaboren una diagnosi patrimonial, redactant informes i detectant els punts més importants del projecte de reforma. A continuació es realitza una lectura estructural i planimètrica de l’edifici creant dibuixos 2D de l’immoble per comprendre millor els canvis a realitzar-hi.
.
A partir d’aquí, s’executa el projecte seguint les directrius i la cronologia pactats buscant les millors solucions treballant amb els millors mestres artesans. El lema d’Estucs Casadevall és molt clar “restaurem amb seny”, sempre partint de la base del què hi ha i adaptant-se a cada edifici.
.
Carles Casadevall destaca que la conservació és la millor manera de mantenir un edifici: “És millor mirar d’aturar la degradació,  examinar amb cura els diferents procediments i solucions de recuperació que agafar tallantó o martell sense més ni més”.
.
La millor opció per conservar un edifici emblemàtic o històric és escollint un expert restaurador que sigui capaç de mantenir l’essència de l’edifici i rehabilitar-lo respectant el patrimoni històric.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: