LA CAL·LISTÈNIA: UNA FORMA ACCESSIBLE, GRATUÏTA I DIVERTIDA DE FER EXERCICIS DE FORÇA A LES CIUTATS

La cal·listènia és una disciplina d’entreteniment físic que utilitza el pes corporal per realitzar exercicis de força, resistència i flexibilitat. A diferència dels entrenaments amb peses i màquines de gimnàs, la cal·listènia s’enfoca a la funcionalitat del cos i l’habilitat per moure’s amb fluïdesa.

En els últims anys, la cal·listènia s’ha popularitzat a les ciutats, on els equips de cal·listènia s’han convertit en una part essencial del paisatge urbà. Es tracta d’un sector en ple creixement especialment després de la pandèmia, i és per això que l’empresa Mein de Sabadell, que fins fa poc es dedicaven a fabricar parcs infantils, mobiliari urbà i material esportiu, han reorientat el seu negoci i han innovat fabricant Parcs de cal·listènia per entrenar al carrer. Actualment Mein és l’única empresa fabricant de parcs de cal·listènia a Catalunya. “El exercici a l’aire lliure esta creixent i, en conseqüència, també els entrenaments als parcs de cal·listènia”, afirma Eliseu Sellés, Director Comercial de Mein.

Els equips de cal·listènia es troben en parcs públics, places i àrees recreatives de les ciutats.

Aquests equipaments estan dissenyats per permetre als usuaris realitzar una varietat d’exercicis de cal·listènia, com ara dominades, fons, flexions i salts amb el propi pes corporal. Els equips de cal·listènia estan fets de materials resistents i duradors, d’acer galvanitzat, per suportar el pes dels usuaris i resistir l’exposició als elements.

Una de les principals característiques dels equips de cal·listènia és que són accessibles per a tothom.

A més de la seva accessibilitat, els equips de cal·listènia també fomenten la comunitat i el treball en equip. Molts usuaris d’equips de cal·listènia es reuneixen als parcs i places per entrenar-se junts, compartir consells i motivar-se mútuament. Això crea un ambient de suport.

Gràcies a totes les activitats realitzades, és possible traslladar valors com el respecte, la igualtat, la integració i inculcar hàbits saludables als joves i no tan joves del nostre país.

La cal·listènia junt amb la modalitat esportiva street workout es fusionen des del 2015 emparats per una Federació a nivell nacional, la Federación Española de Street Workout y Calistenia https://feswc.org/ . A dia d’avui compten amb molts parcs especialitzats a tota la península, on a més d’entrenar, es realitzen tallers, xerrades, exhibicions i campionats autonòmics, nacionals i internacionals.

En conclusió, els equips de cal·listènia són una addició valuosa a les ciutats modernes. Ofereixen una forma accessible, gratuïta i divertida de fer exercicis de força, resistència i flexibilitat. A més, fomenten la comunitat i el treball en equip i poden tenir un impacte positiu en la salut i el benestar de les comunitats. Si encara no heu provat la cal·listènia, busqueu equips de cal·listènia a la vostra ciutat i experimenteu els beneficis d’aquest tipus d’entrenament físic.

Per a més informació o per contactar amb MEIN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: