UN BANC NO ÉS NOMÉS PER SEURE, COM UN MÒBIL NO ÉS NOMÉS PER TRUCAR. LES ZONES DE DESCANS INTEL·LIGENTS DE PONTEVEDRA.

El símil entre un mòbil antic o un smartphone i entre un banc de tota la vida i un banc amb serveis IoT és el millor que hem trobat per explicar els nous productes que estan sortint al mercat a nivell de mobiliari urbà intel·ligent.

I ens podem demanar, perquè volem un banc intel·ligent, si un banc és per seure i descansar? Doncs per la mateixa raó que un mòbil que abans només servia per trucar, ara ens serveix per conèixer el temps, escoltar música, treballar en remot o mil coses més.

Avui dia els joves volen seure en un banc que els permeti escoltar música amb altaveus i bluethooth tot divertir-se amb la seva colla. Els comerços volen millorar l’experiència de compra dels consumidors i això es pot fer amb tòtems integrats en aquestes boniques àrees de descans intel·ligents. I qualsevol persona necessita carregar els seus dispositius a la via pública i fins i tot saber gràcies a sensors l’estat real del trànsit, el nivell de CO2 o quin temps farà. Doncs això, és el que permeten ara les noves àrees de descans intel·ligents.

Les noves ciutats se sumen a la innovació i als serveis focalitzats, i els espais que abans es concebien només com àrees de relaxació ara esdevenen, a més a més, àrees d’agregació. Per tant, avui és possible concebre una nova manera de pensar la ciutat.

EL CAS DE LES ZONES DE DESCANS INTEL·LIGENTS DE PONTEVEDRA


Alquienvas ha servit, a través de la Diputació de Pontevedra a 21 Ajuntaments, un total de 60 punts de mobiliari urbà per carregar dispositius amb estació Smart, compostos per Bancs Smart de plàstic reciclat -model VIVA-, Tòtems Back-light per a publicitat i Jardineres de plàstic reciclat.

Aquestes àrees de descans estan pensades per donar suport a mercats, àrees urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització, i molt especialment pensant en municipis turístics ja que permeten fins i tot posar gravacions tipus guia turística. Aquest projecte, el qual el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través del Pla de Recuperació finança el 70% del pressupost, busca afavorir el comerç detallista i ajudar-lo a fer front als reptes digitals a què s’enfronten actualment els establiments de proximitat.

Aquestes àrees de descans estan equipades amb carregadors solars, punts de càrrega per a telèfons i dispositius digitals, seients, il·luminació i jardineres.

D’altra banda, un gran percentatge d’aquestes noves zones verdes de descans estan dotades de panells informatius lluminosos de baix consum que mostraran tota la informació precisa sobre la ubicació de la zona comercial i els comerços existents, afavorint així la comunicació d’aquests espais comercials i dotant-los d’una imatge personalitzada, per caracteritzar-los com a espai únic i homogeni. Tota la informació disponible es podrà consultar mitjançant un codi QR i es carregarà amb energia solar.

DE QUINS ELEMENTS ES COMPOSEN AQUESTES ÀREES

BANC SMART VIVA SOLAR

Es tracta d’un banc, el disseny i la tecnologia del qual està registrada, que funciona amb energia solar i tecnologia integradora de noves solucions aplicades al mobiliari urbà com l’ IoT o els sensors. El banc, que disposa de panells solars, proporciona tots els serveis a nivell de preses USB, càrrega sense fils i connexió a internet. A més, incorpora il·luminació LED i si es vol sensors de temperatura, humitat. Aquestes estacions intel·ligents també permeten un sistema d’autogestió i predicció d’errades amb informes automàtics.

Destacar també que aquests bancs són intel·ligents perquè permeten l’absència perllongada de radiació solar i s’autoregulen. Amb unes 2 hores de radiació ja es carrega la bateria un 100% i gràcies a un sensor crepuscular el banc s’il·lumina de nit. La bateria pot durar de 2 a 4 dies sense radiació solar. Si el nivell de bateria és baix no s’encén el LED a la nit perquè prioritza la càrrega de mòbil per exemple. En el cas, per exemple, que la bateria estigui al 30% es para la il·luminació, i si està al 50% es regula la potència.

El mòdul intel·ligent es pot extreure i pot enviar-se a manteniment sense haver de retirar tot el banc.

A banda de la tecnologia que incorpora, els bancs són de qualitat i sostenibles ja que estan realitzats amb plàstic reciclat, concretament amb perfils de secció 120 x 40 mm fresats interiorment i reforçats amb perfil d’acer secció 15 x 15 mm. Els perfils van cargolats en els suports del seient i del respatller. Els suports laterals son de xapa de gruix 30/10, modelats amb forma trapezoidal. Els peus trapezoidals estan dissenyats per al seu ancoratge mitjançant pern d´acer M10.

El banc es pot combinar amb una o dues jardineres model Iberis de plàstic 100% reciclat i reciclable.

TOTHEM BACK LIGHT PER A PUBLICITAT

Aquest tòtem permet inserir panells publicitaris. Està alimentat amb energia solar, disposa de protecció a la pluja, recàrrega de dispositius mitjançant USB i sense fils i il·luminació LED. També pot incorporar sensors meteorològics, sistema stand-by automàtic en cas d’absència perllongada de radiació solar i sistema d’autogestió i predicció d’errors amb informes automàtics.
Està fabricat en acer amb trapa d’obertura per a la inserció de gràfics realitzats amb materials de diversa índole.

El mòdul interior conté suports per al dibuix dels gràfics al final d’una pantalla impecable.

El mòdul està retroil·luminat amb LED de temperatura de color de 6k.

El peu està realitzat amb compartiment d’inspecció on s’insereix el sistema de control i gestió a l’escletxa dels peus per ancorar el mòdul.

El sostre està realitzat amb una caixa que conté el mòdul fotovoltaic de 100W.

Per a més informació o per contactar amb Alquienvàs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: