CHARA, UNA ESTÈTICA DE LLUM DE SOSTRE PER A IL·LUMINACIÓ VIAL

Neri sempre sorprèn amb les propostes d’il·luminació que permeten crear espais atractius amb llum. Aquest és el cas del fanal Chara, dissenyat pel Studio ATA, amb Clem François Fiorenti i Alfredo Farnè.

Amb una estètica inspirada en el disseny de llums de sostre interior, Chara dona un toc d’elegància en qualsevol entorn històric o contemporani. Es caracteritza per un disseny essencial amb base d´acer inoxidable amb extrem en angle i un llum cilíndric que penja d´un braç llarg.

Exemples d’aplicacions d’aquest model els podem veure a diferents parts del món. Per exemple, al renovat passeig del carrer Ostas de Ventspils a Letònia. Un passeig que s’obre als visitants amb una àmplia vista del riu Venta, la porta de mar, amb els antics tallers del port, una impressionant col·lecció de boies i el vaixell pilot exposat Rota.

Un espai emblemàtic on fins a mitjans del segle XX es van ubicar magatzems portuaris o els anomenats spīķeri. El tram acabat d’inaugurar del carrer Ostas condueix des del Port d’Hivern fins a l’Oficina del Capità del Port de Ventspils i serpenteja il·luminat pels fanals Chara al llarg dels tallers històrics del port, que, durant molts anys, a causa de l’alt cèrcol i edificis afegits, van enfosquir la vista dels edificis històrics.

El sistema Chara és suggeridor també per a espais contemporanis

Neri es va encarregar d’il·luminar tot el parc de Cinecittà World, el primer parc temàtic a Itàlia dedicat al cinema. Per a cada àrea que Neri va proposar va crear fanals específics, que es mimetitzessin amb els contextos individuals. Per a l’entrada del parc es va optar pel sistema Chara.

Quatre distribucions estàndards poden satisfer la majoria dels requisits, mentre que un cilindre transparent i suaument il·luminat confereix caràcter a qualsevol esquema d’il·luminació.

Aquestes lluminàries estan fabricades en fosa, xapa i alumini extrusionat, llautó i equipades amb un vidre pla prismàtic, la qualificació de protecció és IP65 i resistència mecànica IK08.

El sistema òptic està compost de lents PMMA superposades amb altes prestacions i transmissió de llum constant. L’amplia superfície d’emissió i el reflector perimetral augmenten l’eficiència d’emissió mantenint valors reduïts d’enlluernament. Es poden obtenir distribucions de llum personalitzades gràcies a la flexibilitat a la composició de les lents.

Per a més informació o per contactar amb NERI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: