ENLLUMENATS FOTOVOLTAICS LED COMPACTES: LA NOVA GENERACIÓ D’ENLLUMENAT PÚBLIC DE RÀPIDA INSTAL·LACIÓ, MÉS ECONÒMIC I DISSENY ELEGANT.

La il·luminació solar és una opció cada vegada més valorada que permet subministrar energia a zones on no hi ha connexió a xarxa, augmentar la seguretat ciutadana durant la nit i combatre l’augment de les tarifes elèctriques. Aquesta il·luminació no està pensada només per donar servei d’enllumenat a zones remotes, sinó que és una bona alternativa per ser utilitzada en qualsevol lloc que convingui aprofitant les avantatges que té ser fàcil i ràpida d’instal·lar, més econòmica i per descomptat més sostenible.

Els nous models lluminària fotovoltaica LED compacte en l’aprofitament, ja tenen la solidesa i experiència necessàries per ser implementats amb la mateixa garantia que els sistemes d’enllumenat exteriors LED’s que coneixem fins ara.

La instal·lació de sistemes d’il·luminació solar fora de la xarxa és ràpida i fàcil, i requereix d’eines i equips bàsics. Un projecte pot completar-se en dies, en comparació amb les setmanes que es necessiten per instal·lar el cablejat elèctric tradicional.

A més a més, la inversió econòmica, de manteniment i del cost de l’energia, suposa un estalvi d’un 45% en obra nova i un 35% d’estalvi sobre una xarxa d’enllumenat LED connectada a la Xarxa Elèctrica, ens explica Antoni Fargas, Director Tècnic de Geoda Solar. Segons Fargas, “amb una inversió equivalent a 10 làmpades LED connectades a la xarxa elèctrica, es poden instal·lar 14 làmpades LED fotovoltaiques compactes”.


A diferencia de les lluminàries fotovoltaiques de primera generació, les quals instal·laven la placa fotovoltaica, la lluminària i les bateries per separat en un bàcul o columna, les noves lluminàries fotovoltaiques compactes ofereixen les següents avantatges:

  • Econòmicament molt competitiva: més econòmica davant les instal·lacions d’enllumenat LED connectades a xarxa.
  • Tecnologia de nova generació, utilitzant la última generació de plaques solars i especialment bateries de liti ferrós, les quals garanteixen el magatzematge d’energia que necessita la lluminàries en tot moment.
  • Disseny elegant i adequat per qualsevol tipus d’instal·lació, tant urbana, interurbana o rural.


Abaratiment de costos en tot sentit

Les instal·lacions d’enllumenat solars son més econòmiques que les tradicionals instal·lacions d’enllumenat LED connectades a la xarxa.

La instal·lació d’un enllumenat públic utilitzant les lluminàries LED fotovoltaiques compacte redueix els costos de manera dràstica mitjançant:

  • No necessitat de la redacció de projectes de construcció costosos
  • No requereix d’obra civil que impliqui obertura de rases als carrers
  • No requereix de connexió a la xarxa elèctrica via escomeses de la companyia elèctrica
  • No requereix de cablejats ni caixes de connexió
  • No te cost d’energia
  • No te cost de legalitzacions
  • No te cost de manteniment elevat

Aquesta reducció de costos permet amortitzar les instal·lacions de manera ràpida i alhora també ampliar les instal·lacions e manera senzilla i econòmica.

Contribució important dels municipis a la sostenibilitat ambiental

Tot i la millor viabilitat econòmica en vers els enllumenats LED connectats a la xarxa elèctrica, les noves lluminàries fotovoltaiques compactes permeten que els municipis aportin el seu gra de sorra de manera decidida a la sostenibilitat ambiental i siguin un element demostrador cap a la transició ecològica que la societat necessita urgentment.

Per a més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: