MANTENIMENT INTEGRAL D’INSTAL·LACIONS ESPORTIVES: LA PISCINA OLÍMPICA DE LLORET DE MAR

Manteniment Piscina Lloret de Mar

L’objectiu de tota administració pública que gestiona serveis esportius és garantir als usuaris un alt nivell de satisfacció, tant pel que fa als equipaments com als serveis. Una part important de l’èxit rau en un manteniment integral i òptim de les instal·lacions esportives. Il·lustrem aquesta afirmació amb el cas de la piscina olímpica de Lloret de Mar.

La piscina municipal de Lloret té característiques que la fan especialment complexa. És un centre esportiu amb una superfície de 11.000 metres quadrats que inclou sala de fitness (amb estacions fixes de càrdio i força, així com una àrea d’estiraments i abdominals), sales d’activitats dirigides, sala de cycling i una piscina coberta amb usos tan diferents com són la celebració de competicions internacionals, la destinació d’estades esportives d’equips o els entrenaments setmanals del Club de Natació de Lloret.

A més, disposa d’espais comuns com són un Meeting Point per relaxar-se, una àrea de salut, grades des d’on contemplar la piscina i diversos vestuaris.

Les instal·lacions no només donen servei als 37.000 habitants de Lloret, sinó també a una població flotant d’estades temporals, atreta per la fama turística de la ciutat costanera o, cada cop més, per l’impuls del municipi a vendre’s com a destinació de turisme esportiu. Aquesta aposta augmenta any a any el volum de visitants d’alt nivell adquisitiu i amb una demanda exigent pel que fa a les instal·lacions esportives.
.

EL MANTENIMENT INTEGRAL DE LA PISCINA DE LLORET

Multiserveis Ndavant presta els serveis de manteniment preventiu, predictiu i correctiu d’aquest equipament municipal.

Les especialitats cobertes dins el contracte de manteniment integral inclouen les instal·lacions de l’aigua, gas, electricitat, energia solar, calefacció, refredadora, control químic de l’aigua i prevenció de la legionel·la, entre d’altres.

El fet de ser una piscina de 50 metres de llargària, amb un ús constant, obliga a extremar les precaucions. S’administren tots els productes químics necessaris per un perfecte estat de l’aigua, fent dos controls diaris on es mesura el PH, el clor lliure, la humitat, el CO2 ambient, la temperatura del vas i la temperatura ambient. Mensualment, una empresa externa realitza in situ una anàlisi addicional. El servei ordinari inclou també la neteja de filtres, prefiltres i fons, així com el manteniment preventiu de PCI (protecció contra incendis).

La piscina disposa d’un vas mòbil que eleva parcialment el fons per poder practicar aquagym tocant de peus a terra. Aquest mecanisme requereix un manteniment específic, amb revisió dels motors un cop l’any, actuacions de caire preventiu i assistència a la reparació d’avaries, a càrrec d’una empresa sueca.

La temperatura mitja de l’aigua és de 28,5 ºC durant tot l’any. Una gran sala de màquines aplega la part tècnicament més complexa del recinte. Inclou dues calderes de 500 kw, una refredadora, 10 climatitzadors per vestuaris i altres estàncies, una sala química per l’administració de clor i àcid, bombes, intercanviadors, quadres elèctrics… És destacable el sistema de filtre de l’aigua mitjançant llum ultraviolada (UV), una tecnologia que alhora destrueix les cloramines i és un desinfectant eficaç. Aquest sistema permet reduir l’ús de productes químics. També és destacable l’estalvi en el consum elèctric mitjançant l’ús dels variadors de les bombes, regulant la freqüència en Hz en funció de la demanda.

Per dur a terme aquest manteniment multitècnic, Multiserveis Ndavant ha assignat tres operaris a la piscina, que cobreixen els amplis horaris des de les 7 del matí a les 22h, i els caps de setmana.

Manteniment Equipaments Municipals
.

NDAVANT, SOLVÈNCIA I PROFESSIONALITAT PER GRANS EQUIPAMENTS

NDAVANT és una companyia de multiserveis catalana que aporta experiència en neteja, manteniment i eficiència energètica de equipaments municipals: centres educatius, biblioteques, mercats, centres esportius…

És important destacar el compromís social de NDAVANT amb els col·lectius més desfavorits, mercè als acords de col·laboració signats amb Administracions Locals, Generalitat i fundacions.

 

Carla Rigat Ndavant

.
.
Carla Rigat

Gerent de Manteniment
Tel. 682 188 387
crigat@ndavant.cat

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: