ATCA REALITZA AMB ÈXIT LA INSTAL·LACIÓ DE FIBRA ÒPTICA A GURB A TRAVÉS DE LES CANONADES D’AIGUA

FIBRAIGUA

Sota la nova marca FIBRAIGUA, ha donat cobertura a zones fins ara poc accessibles i continuarà fent-ho arreu de Catalunya.

L’empresa Abastaments, Tractaments i Control d’Aigües (ATCA) ha completat amb èxit la primera fase d’un projecte que permet estalviar espai, temps i costos en la instal·lació de fibra òptica. Mitjançant un mètode sorgit a Anglaterra, que consisteix a instal·lar el cablejat de la fibra a través de les canalitzacions de l’aigua potable, ha pogut donar connexió a usuaris del sector rural, en aquest cas a Gurb. Es tracta d’un servei que fins ara era inviable pel cost tècnic, econòmic i mediambiental que suposava.

El projecte, pioner a Catalunya i a l’Estat espanyol, col·labora amb empreses operadores de servei de fibra òptica que, si no fos per la tècnica de fer-la passar per les canonades, no podrien arribar a determinats indrets o bé els resultaria una gran inversió. I és que seria difícil trobar un camí més directe i natural que el que proporciona la xarxa de subministrament d’aigua. És així de senzill: si hi ha aigua, hi ha fibra.

D’altra banda, el mètode que es fa servir, anomenat Atlantis Hydrotec®, no implica cap efecte advers ni per l’aigua ni per la fibra, ja que en realitat mai entren en contacte.

La localitat osonenca de Gurb ha estat la primera zona on s’ha instal·lat banda ampla ultraràpida en aquestes condicions. Ha estat gràcies a sinergies amb l’administració pública, la xarxa Guifi.net i l’operador local Goufone. El projecte ha cobert sense demores 16 km de fibra òptica a través de les canonades per tal de donar servei a la zona nord del poble, que és a on s’hi troben més granges i habitatges disseminats.

A partir d’ara, s’ha signat un contracte amb l’empresa Craley Group que preveu l’exclusivitat de les instal·lacions de fibra d’aquest tipus a Catalunya. Amb aquest projecte, el grup Aigües Vic, al qual pertany ATCA, ha obert una nova línia de servei destinada a ajuntaments, consells comarcals, empreses i particulars. Es gestionarà a través d’una nova marca: FIBRAIGUA.

 

beneficis FIBRAIGUA

La instal·lació de la fibra, feta per la operadora osonenca Goufone, va ser molt ràpida com podem veure en aquesta entrevista feta a un veí de Gurb:

FIBRAIGUA opinions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: