PONTS, PASSAREL·LES I SENDERS MÉS SOSTENIBLES, LES DARRERES INNOVACIONS D’ALQUI-ENVAS

passera Ebre

L’última aposta desenvolupada per l’empresa lleidatana Alqui-Envas i presentada amb molt d’èxit en la darrera edició de Construmat BBB, ha estat la de materials destinats a la construcció provinent de plàstics secundaris.
.
Aquest materials, que estan pensats per passarel·les, senders i ponts peatonals, tenen una llarga vida útil, no requereixen manteniment i són respectuoses amb el medi ambient ja que provenen de materials reciclats, són reciclables i no són contaminants.
.
Aquest tipus de productes tenen un gran atractiu visual i són una solució duradora i òptima per a la construcció.
.
Es tracta de productes que proporcionen un alt grau de seguretat, ja que a diferència de la fusta no s’estellen, són resistents al trencament i als paràsits de la fusta. A més, la seva superfície és estriada i antilliscant, amb una resistència al lliscament R10 segons els assajos alemanys BGR 181 i DIN 51130 del Berufsgenossenschaftliches Institut für Arbeitsschutz (BGIA).
.
Com a fonaments per fer les passarel·les, Alqui-Envas disposa també d’unes pilones molt estables que constitueixen una base totalment sòlida i que permeten el clavat. Aquestes pilones destaquen per la seva durabilitat i resistència a l’aigua salada, a la intempèrie així com al cuc Teredo navalis i altres paràsits de la fusta. A més, són inofensives pel medi ambient.
.
La subestructura està constituïda de bigues d’un espessor de 8×23 cm o de 8×16 cm. Les bigues es cargolen a les pilones. També es poden tallar, serrar, cargolar o fresar a l’igual que faríem amb les de fusta.
.
Pel que fa als taulons de camí, són inertes a la intempèrie i no requereixen manteniment. Estan disponibles en diferents dimensions i versions. En quant al color, que pot ser gris o marró, és homogeni en tot el seu espessor, per tant no cal retocar els cantells quan es talla una peça. També poden anar amb un sistema encadellat per assegurar l’estabilitat i per facilitar el muntatge. La fixació de l’estructura es fa, en aquest cas, a través de cargols d’acer inoxidable.
.
Pel muntatge es recomana deixar juntes de dilatació i forats llargs per preveure l’expansió tèrmica del plàstic.
.
Sens dubte una opció econòmica i ecològica a disposició d’aquells ajuntaments que valorin aquestes opcions.

pont Alqui-envas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: