LA IL·LUMINACIÓ LED PC AMBRE, UNA REVOLUCIÓ PER LA CONTAMINACIÓ LUMINICA I EL MEDI NOCTURN

No és cap descobriment que l’enllumenat públic tradicional comporta certs inconvenients de contaminació lumínica i afectació al Cel Nocturn. Una problemàtica que avui dia queda resolta per la il·luminació LED PC Ambre que és innòcua pel medi animal i natural, a més de tenir les mateixes prestacions de la il·luminació LED que ja coneixem.

.
Contaminació lumínica
.
– Avui en dia encara podem veure en diferents pobles, lluminàries que no estan orientades paral·lelament al terra i fa que tirin una gran emissió de flux lluminós cap a l’hemisferi superior. Les lluminàries, tipus globus,  són totalment ineficients, per la seva emissió de llum cap a la part superior a més d’aportar un desaprofitament important de la llum emesa.
.
– L’emissió en la longitud d’ones curtes també provoca la contaminació lumínica. Tal i com indica la llei Rayleigh, la llum emesa per longitud d’ondes més curtes (freda o blavosa) es dispersa més en l’atmosfera que la llum emesa en longitud d’onda més llargues (càlida o vermellosa). Per tant, la il·luminació vial de llum blanca contamina més que la càlida. Per això la solució aportada fins al moment és la instal·lació  de les làmpades de vapor de Sodi d’Alta o Baixa Pressió per il·luminar zones d’interès astronòmic.
.
Un dels altres problemes d’afectació de l’enllumenat públic és l’afectació al cel nocturn. Quan més alta és la contaminació lumínica menys s’aprecia aquest.
.

L’afectació de l’enllumenat al cel nocturn
.
LED Ambre-Ajuntament ImpulsaLa gran majoria dels animals, fauna i insectes estan adaptats per viure en el medi nocturn, en la foscor és d’on s’amaguen dels seus depredadors, s’alimenten, cacen i es reprodueixen. Aquestes espècies animals són més sensibles a la radiació de llum blavosa que la vermellosa que s’acaba convertint amb una llum més invisible per ells i sense la pertorbació dels seus cicles vitals.

Fins el moment, s’ha utilitzat les lluminàries de Vapor de sodi d’alta o baixa pressió, d’un to ataronjat, per entorns d’interès natural i protecció animal per apaivagar els problemes de la llum blavosa emesa per les lluminàries tradicionals.

La il·luminació LED PC ambre té com a característica que el punt d’emissió dels 440Nm que tenen la majoria dels LED Blanc, càlid, fred desapareix amb el color ambre.

 

 

 

Led PC Ambre

LED Ambre 2- Ajuntament ImpulsaAmb el nou concepte d’il·luminació LED PC Ambre aconseguim una lluminària totalment respectable i innòcua pel medi animal i natural i amb les mateixes prestacions i característiques de la tecnologia LED:  alta eficiència, longevitat de  vida útil, bon manteniment del flux lumínic, gran versatilitat i adaptabilitat a qualsevol tipus de requeriments lumínics. Això ha provocat una revolució i evolució en el món de la il·luminació. Aconseguint optimitzar el màxim el consum elèctric i reduir les potències nominals de les instal·lacions afavorint-ne així l’estalvi energètic.
.
Les lluminàries amb tecnologia LED PC Ambre té un espectre d’emissió per sota dels 500Nm, l’emissió de la llum és pràcticament nul·la i d’aquí que es redueixi significativament el nivell de contaminació lluminosa a la vegada que disminueix l’afectació al medi nocturn.

.LED PC AMBRE 3.

 

 

.

.

Un referent, el LED d’Ignia Light
.
El LED utilitzat per Inialight és del tipus PC-Ambre (Phosphor Converted Amber) i es fabrica a partir del LED blau, però el tipus i la quantitat de fòsfor utilitzat elimina la punta d’emissió dels 440 Nm, aconseguint mantenir l’eficiència alta (90lm/W). L’índex de reproducció cromàtica CRI té un valor de 40, això significa una millora del 60% respecte al VSAP amb un valor de 25.
.
Existeix també una altre manera de fabricació del LED ambre, la combinació de material semiconductor. L’espectre d’emissió és monocromàtic, el seu CRI equivalent és 0, similar al Vapor de Sodi de Baixa Pressió i la seva eficiència és inferior al (600lm/W).
.
Després de varies proves empíriques per persones reconegudes del sector, s’ha demostrat que la il·luminació amb lluminàries PC Ambre redueixen l’afectació sobre la fauna nocturna en un 70% comparades  amb la tecnologia de Vapor de Mercuri i un 30% comparat amb la tecnologia de Vapor de Sodi d’Alta Pressió.
.
Diferents pobles i entorns ja han instal·lat lluminàries amb tecnologia LED PC Ambre:
.
LED AMBRA 5Serinyà, reducció d’un 35% de potència, Banyoles reducció d’un 50% de potència, Sant Cugat amb una reducció del 74% de potencia, Besalú amb un 50%, Tejina a Sta.Cruz de Tenerife, amb una reducció del 72% de potència…  aportant un remarcable estalvi en les factures de la llum, a més de col·laborar a fer un món més sostenible, on el desenvolupament tecnològic jugui a favor de la protecció al medi natural i animal i de les persones. Per més informació: www.ignialight.com

.

.

.

.

.

.

 

Comments
One Response to “LA IL·LUMINACIÓ LED PC AMBRE, UNA REVOLUCIÓ PER LA CONTAMINACIÓ LUMINICA I EL MEDI NOCTURN”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Led PC Ambre és el més adequat per a zones de protecció mediambiental o astronòmica com els que s’han […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: