COMPARTIR TAXI, UNA NOVA FORMA DE CONSUM COL·LABORATIU

En una època de canvis com l’actual, sempre hi ha gent que pensa de forma diferent i planteja propostes també diferents al que estàvem acostumats. El consum col·laboratiu és fruit d’aquesta nova mentalitat i s’imposa en iniciatives com el coworking, crowdfunding, i molt especialment en projectes de mobilitat : compartim bicis, motos, cotxes… i ara també taxis.

Alberto López i Elena Peiró - Ajuntament Impulsa

Alberto López i Elena Peyró

De forma diferent van pensar dos enginyers de camins, l’Elena Peiró i l’Albert López, quan van crear Joinup Taxi, una nova aplicació per smartphones,  disponible per iPhone y Android, dissenyada per compartir desplaçaments en taxi, i que funciona també amb serveis individuals. Ciutats com Barcelona, Sabadell i Madrid ja ho han posat en funcionament. La innovadora aplicació compte ja amb 500 taxis associats. Barcelona va incorporar aquesta aplicació el passat Setembre, i des d’aleshores són ja 250 taxistes que ho fan servir i hi ha hagut més de 10.000 descàrregues totals de l’aplicació. Sabadell, on va guanyar el concurs d’aplicacions del Sabadell Smart Congress,  ho va posar en funcionament el passat mes de Novembre i Madrid aquest mes de Març, amb 250 vehicles en funcionament. I és que aquest sistema permet a aquestes ciutats fomentar la mobilitat sostenible i contribueix a donar feina a un sector, el del taxi, que com altres també està patint molt la crisi actual.

.

Què permet l’aplicació?

JointUp permet demanar taxi amb el teu mòbil de forma ràpida. També permet reservar-lo fins i tot amb una setmana d’antelació. I el més innovador, permet compartir taxi amb altres passatgers. La forma és molt senzilla, l’aplicació et busca altres persones per compartir taxi que estiguin en zones properes (unes 3 illes de cases) i en una franja de 30 minuts. Se surt d’un mateix punt cap un mateix destí.

.

Quins són els estalvis pels usuaris d’aquest servei?

Principalment són dos, per una banda s’estalvia el cost de la trucada i per l’altre el cost del trajecte es redueix al ser compartit amb altres usuaris.  A més, com a tema curiós, l’aplicació disposa de comptadors que visualitzen tant l’estalvi econòmic com la reducció d’emissions  de CO2 acumulada per l’usuari a partir dels seus trajectes compartits.

.

Com funciona compartir taxi?

L’ usuari ha de seleccionar l’opció “compartir”, marcar un origen i introduir la data, hora i la destinació desitjada, així com el nombre de passatgers i les maletes. Una vegada demanat el servei, l’aplicació busca coincidències amb altres usuaris i, en el cas que no existeixin, introdueix el viatge i busca companys interessats en el mateix trajecte. Per trobar el màxim nombre de coincidències possibles JoinUp Taxi permet compartir destinacions prèviament seleccionades, com l’aeroport, recintes esportius o alguns dels principals punts turístics de la ciutat. De fet, segons Elena Peiró i Albert López, les destinacions més compartides a dia d’avui a la ciutat de Barcelona, per exemple, són l’aeroport, el centre de la ciutat i el camp Nou.

Sens dubte, aquesta brillant idea, és una aplicació per la mobilitat que beneficia a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: